Kenneth Hansen (Norge)

Ett särpräglat fritidshus med väl genomtänkt planlösning i Norge.

Det är ytterst tacksamt att jobba med kunder som man kan samarbeta med och få fram spännande lösningar.

I detta hus var målet att förena det traditionella med det moderna. Därav husets rektangulära, kraftiga exteriör. Det var viktigt att fylla huset med spännande, livfulla, men samtidigt individuella rum. Rum för både samvaro och egentid - för arbete, tankearbete och återhämtning. Enligt kunden lyckades vi utmärkt med det.  

Favoritplatsen för samvaro är det öppna rummet i mitten av huset som förenar ett stort modernt kök med funktionell köksö med ett trivsamt matrum.

Alla centrala rum har vacker utsikt över gården. Stora fönster och pardörrar ut till terrassen ger huset ett gediget rustikt utseende. Samtidigt ser man på interiörens planlösning och material att beställaren har varit en medveten kund med modern smak, som både vill ha de bästa bekvämligheterna för kvalitetsfritid och visa respekt för den lokala byggtraditionen.

Trivsam gillestuga med öppen spis passar utmärkt för samtal i goda vänners sällskap, här kan man även koppla av med en bra bok eller musik och njuta av brasan.

Även uteterrassen är anmärkningsvärd. Den erbjuder skugga, delvis under tak. Kunden ville skapa ett uterum som kan användas året runt och som påminner lite om amerikanska strandhus.

Kundens dröm att ge sin familj ett alldeles särskilt semesterställe i fjällen har gått i uppfyllelse.


Huset och konceptet är framtaget i samarbete med Kenneth Hansen.

Vill du lämna en förfrågan

Email again: